Contact

Internationaal chauffeur

Een werkdag als internationaal vrachtwagenchauffeur

Als internationaal vrachtwagenchauffeur bij Bidon|Fritom vervoer je vloeibare levensmiddelen voor de food, feed en technische industrie en ben je meestal van maandag tot en met vrijdag onderweg door Europa. Je rijdt bijvoorbeeld door België, Duitsland of Frankrijk. Een werkdag ziet er ongeveer zo uit:

05:00 – Het is maandagochtend 5 uur als jouw werkweek begint. Als één van de eerste weggebruikers ga je de weg op en rijd je naar het kantoor van Bidon|Fritom in Enter toe. Heerlijk die rust ’s ochtends vroeg. Je hoeft niet bang te zijn voor files.

05:30 – Als je rond half 6 aankomt in Enter zie je dat jouw vrachtwagen al klaarstaat. Je loopt nog even naar de kantine toe om een bak koffie te pakken. Op dit tijdstip beginnen veel chauffeurs, je treft dan ook een heel aantal bij het koffiezetapparaat waar je nog even een praatje met ze maakt.

06:10 – Dan loop je naar je wagen toe. Voordat je instapt, controleer je nog even of er geen schades zijn en of  je alle benodigdheden hebt. Als je je slaapspullen, kleding en eten in de auto hebt gelegd zet je de boordcomputer aan en begin je met jouw reis. Vandaag zet je koers richting België.

11:00 – Een uur of vier later kom je bij de eerste klant in België aan. Hier haal je je eerste lading vloeibare chocolade op. Je meldt je aan en zorgt ervoor dat de oplegger op de juiste manier geladen wordt. Na controle van de documenten, krijg je nog een bak koffie van de klant mee en wens je hem een goede dag. Je gaat op weg naar je losadres; dit kan in België zijn, maar ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. De afwisseling van het rijden, het klantcontact, laden en lossen maakt dit werk leuk!

15:00 – Aangekomen op je losadres meld je je aan. Nadat je de vrachtwagen op de losplaats hebt gezet, zorg je dat je met de juiste appendages de pomp van de oplegger aangesloten hebt op de losleiding en start je de pomp. Je houdt het losproces in de gaten totdat de lading volledig gelost is. Hierna kun je alles loskoppelen en opruimen en laat je de loslocatie netjes achter. Vervolgens ga je op weg naar een reinigingsstation om de oplegger te laten reinigen.

19:00 – Zo rond een uur of zeven ’s avonds kom je aan op jouw overnachtingsadres. Je vrachtwagen is voorzien van alle luxe, maar vanavond ga je het chauffeurs café in om lekker te douchen, waarna je gezellig gaat avondeten met een aantal collega’s die op dezelfde parkeerplaats overnachten.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Nynke Galama

+31 515 570068
hr@bidonfritom.nl