Contact

Charter

Een werkdag als charter

Als charter bij Bidon|Fritom werk je als tankwagenchauffeur in opdracht van Bidon|Fritom en vervoer je vloeibare producten voor de food, feed en technische sector van a naar b. Je hebt je eigen vrachtwagen maar je doet in feite dezelfde werkzaamheden als een chauffeur die direct in dienst is bij Bidon|Fritom. De planning wordt voor jou gemaakt en verder heb je veel vrijheid. Vaak ben je van maandag tot en met vrijdag of eventueel naar keuze ook in het weekend op pad door Europa. Een werkdag kan er zo uitzien:

05:00 – Het is maandagmorgen 5 uur als jouw werkweek begint. Je gaat eerst naar Enter toe om de oplegger aan te koppelen. Voordat je instapt check je even of er geen gekke dingen aan de wagen te zien zijn. Je ziet dat het nog lekker rustig is, dat is het voordeel van vroeg op pad zijn!

06:00 – Je arriveert in Enter waar je je oplegger aankoppelt. Je haalt in de kantine een bakje koffie en maakt daar ook nog even een praatje met andere chauffeurs. Daarna ga je snel weer richting je wagen. De klant waar je vandaag heenrijdt is in Duitsland. Je zet dus koers richting het oosten.

09:00 – Een uur of drie later arriveer je bij de klant in Duitsland. Aangekomen op je losadres meld je je aan. Nadat je de vrachtwagen op de losplaats hebt gezet, zorg je dat de je met de juiste appendages de pomp aangesloten hebt op de losleiding van het losadres en start je de pomp. Je houdt het losproces in de gaten totdat de lading volledig gelost is. Hierna kun je alles loskoppelen en opruimen en laat je de loslocatie netjes achter. Vervolgens ga je op weg naar een reinigingsstation om de oplegger te laten reiniging.

16:00 – Na het reinigen kom je aan op je laadadres. Je meld je aan en draagt er zorg voor dat je oplegger op de juiste manier geladen wordt. Na controle van de documenten ga je op weg naar je losadres. Dit kan in Nederland, maar ook België, Frankrijk, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk zijn.

19:00 – Rond zeven uur ‘s avonds kom je aan op jouw overnachtingsadres op een parkeerplaats in Duitsland. Je doet nog even de administratie van vandaag zodat het werk zich niet opstapelt. Daarna ga je lekker douchen om vervolgens gezellig wat te eten met een aantal andere chauffeurs die op dezelfde parkeerplaats gaan overnachten.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Hugo Rozeboom

+31 548 857052
hugo.rozeboom@bidonfritom.nl