Contact

VMBO On Stage Beroepenfeest en Doe-Dag

Op jonge leeftijd word je als scholier gevraagd om keuzes voor later te maken, bijvoorbeeld een studie keuze.📚 Daarom is het belangrijk om te ontdekken wat het aanbod is en waar je passie ligt. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de juiste keuze maken, daarom hebben wij ons aangemeld voor het beroepenfeest van Zuidwest Friesland On Stage.
 
In samen werking met Zuidwest Friesland On stage is er voor de vmbo leerlingen van het Nordwin College Sneek, Marne College Bolsward, Bogerman Sneek en Koudum, het RSG Magister Alvinus Sneek, Praktijkonderwijs de Diken en ISK te sneek een beroepenfeest georganiseerd. VMBO On Stage is letterlijk een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Het is de bedoeling dat ze met elkaar in gesprek gaan over het beroep, daarnaast krijgen de leerlingen die geïnteresseerd zijn in de sector Transport en Logistiek de kans op tijdens de Doe Dag een bezoek te brengen aan ons bedrijf.
 
 
Op 23, 24 en 25 november mochten wij bij ons op locatie leerlingen ontvangen die interesse hebben voor het vak. Tijdens deze doe dagen ontvingen wij 3e en 4e-jaars middelbare scholieren en proberen we ze een kijkje te geven in het bedrijfsleven.
 
De scholieren konden voor een van deze dagen ervoor kiezen om mee te kijken met een transport planner of een vrachtwagenchauffeur.🚚 Zo hebben ze een idee gekregen hoe een dag binnen dit beroep eruit ziet, en natuurlijk mochten ze zelf ook iets gaan doen. Deze dag heet tenslotte niet voor niets een doe dag!
 
We begonnen deze dag met een presentatie over beide bedrijven, Bidon & Melkweg Fritom. Vervolgens kregen ze een rondleiding op het terrein en op de planning. De vrachtwagenchauffeurs in spe kregen van onze ervaren chauffeurs een uitgebreide uitleg van de wagens, tank containers en tank opleggers waar we mee werken. Voor de leerlingen waar de voorkeur uit ging naar planning, hadden we een leuke vragen opdracht gemaakt, waarbij ze moesten proberen om de juiste antwoorden te achterhalen. Zo werd er onder andere gevraagd, hoeveel liter melk we per jaar veroveren, naar welke landen we reizen om het product bij de klant aan te leveren etc.
 
Al met al, hopen we de scholieren zo op een leuke en interactieve manier een goede indruk te hebben gegeven van het beroep en de sector. 👏

Heb je vragen over Bidon|Fritom?

 

Neem contact op met Nynke Galama

+31 515 570068
hr@bidonfritom.nl