Contact

Fleur, Vrachtwagenchauffeuse

‘’Het leek mij altijd al geweldig om in een groot voertuig te rijden’’

Sinds september 2021 rijdt onze altijd vrolijke en positieve Fleur op het internationale tankwagen transport van Bidon|Fritom. Ze rijdt voornamelijk in België, maar is soms ook te vinden in Engeland, Ierland en Frankrijk. Van vertegenwoordiger naar internationaal vrachtwagenchauffeuse. Fleur zit helemaal op haar plek!

 

Op veertienjarige leeftijd zei Fleur tegen haar vader dat ze als ze later groot was, ze vrachtwagenchauffeur zou willen worden. Na haar studie Junior Accountmanagement ging Fleur aan het werk als vertegenwoordiger in de meubels & vloerkleden. Hierbij was ze ook veel op de weg, iets wat ze altijd al leuk heeft gevonden. Toch trok een baan in de transportwereld haar nog steeds. ‘’Het leek mij altijd al geweldig om in een groot voertuig te rijden’’, vertelt Fleur.

Ze maakte in 2020 de keuze om haar C rijbewijs te halen. Na het behalen van het C rijbewijs ging Fleur aan het werk in het stukgoed transport. Hierbij reed ze in een bakwagen naar particuliere klanten in Nederland. In de tussentijd haalde ze ook haar CE rijbewijs. Toen Fleur de kans kreeg aangeboden om in het tankwagentransport te gaan werken, pakte ze deze met beide handen aan.

Iedereen in het bedrijf wordt met respect behandeld. Er is geen hiërarchie, iedereen is gelijk.  

Als internationaal chauffeuse is Fleur meestal de hele week van huis. ‘’Mijn hele truck ligt vol, haarmaskers, parfum, schone kleren, een haarföhn. Ik neem mijn hele inboedel mee’’, grapt Fleur.
Ze rijdt graag in België en laadt en lost het allerliefst bij meerdere adressen op een dag. ‘’Bij laad- en losadressen zijn ze bij het loket soms blij verrast als ik vertel dat ik chocolade kom lossen. De meeste mensen verwachten dat niet als ze mij zien’’, zegt Fleur.
‘’Ik weet wat ik doe en heb mijn woordje altijd wel klaar, ik pas als vrouw helemaal in de transportwereld en wordt overal goed ontvangen’’.

Tankwagentransport in vloeibare levensmiddelen vereist nauwkeurigheid en oplettendheid. Zorgen dat alles goed is aangesloten en een goede controle voor het laden en lossen. Als internationaal chauffeur heeft Fleur veel vrijheid. ‘s Avonds ziet Fleur op de app al de planning voor de volgende dag, waarop ze zich kan voorbereiden. Het ene moment rijdt ze in België en het andere moment zit ze op de boot richting Engeland of Ierland. Ruim 80% van haar werk vervoert Fleur vloeibare chocolade, waarbij er af en toe een ritje melk of glycerine tussen zit. Ze heeft veel afwisseling in haar werk.

‘‘De omgang met collega’s bij Bidon|Fritom is erg goed. Ze zijn altijd in voor een grap en als er wat is, staan ze voor je klaar. Ook is het fijn dat iedereen op dezelfde manier wordt behandeld. Planner, chauffeur, directeur, administratief medewerker, iedereen is hier gelijk.’’
Fleur gaat elke dag met veel plezier naar haar werk en heeft als internationaal chauffeuse helemaal haar draai gevonden bij Bidon|Fritom.

 

Het is geen nieuws dat in de transport vrouwen in de minderheid zijn.
Daarom zijn wij extra trots dat Fleur bij ons in dienst is!

Fleur, vrachtwagenchauffeuse

Heb je vragen over Bidon|Fritom?

Neem contact op met Nynke Galama

+31 515 570068
hr@bidonfritom.nl

Terugbelafspraak plannen voor:

Vacature: ‘’Het leek mij altijd al geweldig om in een groot voertuig te rijden’’