Contact

Hugo

Planning

De carrièreswitch van de ambitieuze planner Hugo

Als planner bij Bidon|Fritom is geen dag hetzelfde, behalve je stoel en bureau dan,” grapt Hugo. Samen met twee collega’s stuurt hij dagelijks 35 vrachtwagenchauffeurs aan. “Elke ochtend maken wij een plan, maar je weet al dat het uiteindelijk helemaal anders zal gaan.” Deze dynamiek in zijn functie vindt hij mooi.

Enkele jaren geleden is Hugo zijn carrière begonnen als vrachtwagenchauffeur. “Ik vond het een mooi beroep maar merkte dat ik na bijna tien jaar toe was aan een nieuwe uitdaging.” Deze uitdaging heeft hij gevonden als planner. De eerste kneepjes van het vak heeft hij zichzelf aangeleerd, daarna kon hij verder leren bij Bidon|Fritom. “Dat ging zo goed dat ik hier al snel meer en meer verantwoordelijkheden kreeg,” vertelt hij trots.

Alle planners van Bidon|Fritom en Melkweg|Fritom zitten samen in een open kantoorruimte. “Daardoor kunnen we makkelijk even samen sparren als zich een ingewikkelde situatie voordoet. En ik kan je vertellen; dat is regelmatig het geval,” zegt Hugo. Wat hij naast het samenwerken en de afwisselende dagen het leukste vindt aan zijn functie? “Elke dag is het weer een puzzel om de planning goed te krijgen voor de dag er na. Deze dagelijkse uitdaging vind ik superleuk.”

“Elke dag is het weer een puzzel om de planning goed te krijgen. Dit vind ik superleuk.”

Doordat Hugo eerst zelf chauffeur is geweest, kan hij zich goed inleven in de situaties die de chauffeurs van Bidon|Fritom meemaken. “Ik kan goed inschatten wat wel en niet kan in een bepaalde situatie. Dat is zeker een voordeel,” zegt hij.

Dat hij nu als planner aan de initiërende kant zit in plaats van aan de uitvoerende kant bevalt hem goed. “Planner zijn is echt een teamsport, dat past echt bij mij. Ik werk in een enthousiast en jong team. Elke week wordt er een potje tafelvoetbal gespeeld en de verliezer trakteert op snackballetjes. Dat is zeker niet slecht,” zegt Hugo met een lach op zijn gezicht.

Heb je vragen over Bidon|Fritom?

Neem contact op met Nynke Galama

+31 515 570068
hr@bidonfritom.nl