Contact

Ons verhaal

Als Bidon|Fritom hebben we onze wortels in het Overijsselse Enter. Vanwege de ligging een belangrijke plek en hier is ook onze parkeerplaats en werkplaats. Om toekomstbestendig te blijven, hebben we in 2016 onze kantooractiviteiten samengevoegd met Melkweg|Fritom in Bolsward. Dit was een ingrijpend traject, waarbij de mensen die op kantoor werkten in Enter op de sociale ‘Fritom wijze’ weer aan nieuw werk zijn geholpen.

Samenwerking met Melkweg|Fritom

Samen met Melkweg|Fritom vormen we de Fritom Liquid Logistics. Waar nodig kijken we dan ook waar we slim kunnen samenwerken.

Bidon|Fritom is ontstaan uit een samenvoeging van Müller Transport en Melkweg Zwolle. De nieuwe bv werd Müller Melkweg en deze is later weer overgegaan in Bidon Logistiek als zelfstandig bedrijf binnen de Fritom Group. We zijn een wegtransportbedrijf met tankwagens voor vloeibare producten. Melkweg|Fritom rijdt ook met vloeibare producten, maar dan met tankcontainers. Deze kunnen via de weg, maar ook op een schip of een trein vervoerd worden. De containers van Melkweg|Fritom leggen zo veel kilometers in Europa en zelfs trajecten voor sommige klanten daarbuiten af. Wij blijven iets dichter bij huis, met transporten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

 

Niche

We opereren in niche markten en zijn onder andere gespecialiseerd in het vervoeren van vloeibare chocola voor verschillende grote producenten. Een mooi product, mét een gebruiksaanwijzing voor het vervoer. Dat betekent dat de tankwagens voor levensmiddelen moeten voldoen aan bepaalde eisen, zodat de chocola op temperatuur kan blijven. Maar ook de kennis en kunde van chauffeurs is belangrijk, zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de restlading chocola in de tankwagens minimaal is. Hierdoor besparen klanten op kosten. En tevreden klanten, daar gaan we uiteraard voor.

 

“Door slim samen te werken, doen we dingen die niet iedereen kan of wil en zo hollen we niet mee met de menigte. Op het moment dat je specialist bent, krijg je ook dingen goed in beweging en een gunfactor bij klanten.” – Tamme Leenstra, directeur business development.

 

Nieuwe marktonwikkelingen

Naast het vervoer van chocola zetten we in op groei in de breedte. Dit betekent nieuwe markten aanboren, onder andere met het vervoer van technische producten voor industriële opdrachtgevers. Dit gebeurt natuurlijk niet met de tankwagens voor levensmiddelen, hiervoor hebben we een aparte groep tankwagens. En van al die transportbewegingen krijgen we letterlijk en figuurlijk energie!

Heb je vragen over Bidon|Fritom?

 

Neem contact op met Nynke Galama

+31 515 570068
hr@bidonfritom.nl